3 Buçuk Yaşındaki Çocuğunuzla Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

Tarih: 9 Nisan 2020 - Perşembe

3,5 Yaş Çocuk Oyunları


El-göz koordinasyonunu geliştirecek çocuk etkinlikleri aynı zamanda çocuğun keyif aldığı etkinliklerdir. 3,5 yaşındaki çocuk, çocuk makası kullanabilir, insan figürleri çizer ancak ayrıntılara pek dikkat etmez.


Çocuğun çizdiği insan figürlerinde baş, kol ve bacaklar ve göz ve ağız gibi sınırlı detaylar olur. Bu yaşta çocuk üç parmağını kullanarak resim ve boyama yapabilir. Okul öncesi etkinliklere başlamak iyi bir fikir olabilir. Evde oynanabilecek oyunlar ile çocuğunuzun gelişimine inanılmaz katkıda bulunabilirsiniz.

3,5 yaşındaki çocuğunuzla etkinlik yapmanız neden önemli?

Bu yaş çocuğunun çevresine bakış açısı daha geniş olur, anne-baba ile yaptığı konuşmalar karmaşıklaşır. Bilimsel ve teknik konular hakkında da konuşmaya başlar. Önceki aylarda sormaya başladığı sorular detaylanarak devam eder. “Neden?” “Nasıl?” “Ne zaman?” gibi sorular dilinden düşmez. Henüz zaman kavramı tam olarak oluşmamış çocuk zaman kavramını deneyimledikçe öğrenir bu nedenle bu kavramı anlayacağı ve öğreneceği oyunlar oynamak, sohbetlerde zaman kavramlarını belirtmek önemlidir. Oyun çocuğun gerçek hayata hazırlanması ve gelecekteki rollerine hazırlanması için de oldukça faydalı bir kaynaktır.

3,5 Yaş Oyun Aktivite Önerileri

Oyun Aktivite Önerisi: Renklere Zıplayalım

Büyük kareler şeklinde farklı renklerde kağıtlar kes. Bunları aralarında biraz mesafe bırakarak yere ser. Çocuğuna sırayla renklerini söyleyerek karelerin üstüne zıplamasını söyle.

Bu oyunu zıplaması gereken rengi sen söyleyebilirsin. Daha sonra renkleri arttırarak ve yalnızca tek bir renkteki karelere zıplamasını söyleyerek, kare dışında farklı şekiller ekleyerek de oynayabilirsiniz.

Bu aktivite çocuğunun göz-ayak koordinasyonunu kuvvetlendirir, denge kontrolünü geliştirir ve renkleri tanımasını sağlar

Oyun Aktivite Önerisi: Ayı Takip Edelim

Her hafta bir gece çocuğunla birlikte aya bakın. Çocuğundan gördüklerinin resmini çizmesini iste. Her hafta ayın şekli değişecek ve çocuğunun çizdiği resimler de değişecek. Birlikte ayda olan değişimler hakkında konuşun, resimleri karşılaştırın. Çocuğundan gözlemlerini anlatmasını iste ve ona ayın şeklinin değişmesinin sebeplerini anlat.

Bu aktivite çocuğun etrafında olanları sorgulamasını sağlar, çevresini ve dünyayı keşfetmeye teşvik eder.

Tuvalet eğitimi için çocuk fizyolojik olarak 18. Aydan itibaren hazır olsa da yani çiş ve kakasını tutabilmesi için gerekli kaslar gelişmiş olsa da tuvalet eğitiminde duygusal hazır oluş da oldukça önemlidir. Bu nedenle tuvalet kontrolü 3 yaşından önce tam olarak kazanılamamış olabilir. 3,5 yaşındaki çocuk gündüz tuvalet kontrolünde sorun yaşamasa da geceleri kazalar devam edebilir. Tuvalet eğitimi ve çocuk gelişimi ile ilgili merak edilen farklı birçok konudaki uzman yazılarına Çocukludünya’da ulaşabilirsiniz. ÇocukluDünya’da bulunan binlerce aktivite arasından seçilen sizin çocuğunuzun gelişim seviyesine uygun haftalık aktivite programı ile çocuğunuzun gelişimin destekleyebilirsiniz.


İlginizi çekebilecek yazılarımız:

Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Çocuklarınıza Dijital Teknolojileri Doğru Kullanmayı 5 Adımda Öğretin

Çocuklarımızın ekranda geçirdikleri zaman beyin ve psikolojik gelişimlerine olumsuz etkileyebilir...
10 Aralık 2018 - Pazartesi

Çocuk Psikolojisi Nedir?

Çocuklukta yaşanan olaylar yetişkinlikte nasıl hissettiğimizi veya davrandığımızı direkt olarak etkileyebilir....
9 Kasım 2021 - Salı

Çocuk Oyunları Hakkında Sorularınızı Uzmanlarımız Cevaplıyor

Çocuk Oyunları Hakkında Sorularınızı Uzmanlarımız Cevaplıyor...
15 Ocak 2021 - Cuma